BOOKING

De geschiedenis

Il Borgo nel Borgo,
een unieke vakantie rijk aan geschiedenis en cultuur

De residence is het resultaat van de transformatie van een oud 16e-eeuws Renaissance-gebouw, dat werd gebruikt als woonhuis en deels als opbergruimte voor kleine landbouwmachines. De laatste familie die er gedurende drie generaties gewoond heeft, verrijkte het met votieve elementen en ornamenten.

Ongeveer vijftien jaar
geleden zijn we begonnen
met een zeer veeleisende
en nauwkeurige restauratie
van de hoogste kwaliteit,
om alle originele structurele
en decoratieve elementen
van het gebouw te herstellen
en te behouden.

02
02

Tegenwoordig is Borgo Alba Chiara een historische residence die speciale vakanties biedt, in een authentieke context die rijk is aan kunst, traditie en cultuur.

03

U vindt gerestaureerde structurele elementen die kenmerkend zijn voor de Residence, zoals de bakstenen en stenen gewelven, de plafonds met fresco's, elementen van “arte povero”, de originele stenen balkons, de grijze granieten trap, de stenen muren en de terracotta vloeren.

Om zowel de structuur als de appartementen van de Residence te verrijken, vindt u votieve elementen, op de binnenplaats en in sommige appartementen, buitengewoon zoals de Santella op de vijfde van de tuin, de verschillende decoratieve nissen, reliëfs en alle originele objecten die we tijdens de restauratie hebben hersteld.

Borgo AlbaChiara